Det beste å holde i hånden, er en annen hånd..

♥ Bryllupsfesten


Sted: Slottet på Stabekk
Ringstabekkveien 105
1356 Bekkestua

KART

I en tidlig fase av bryllupsplanleggingen (les: drømmestadiet for bruden) - var Slottet på Stabekk høyt på ønskelisten over steder å ha bryllupsfesten. Et verneværdig palass i brudens øyne!
Da bryllupsdatoen var satt, dro brudeparet med brudens mor for å titte på det nydelige slottet midt i "byen", på Stabæk. Dørene stod åpne, og vi tittet inn. Der ble vi møtt av en hyggelig og veldig rolig Morten - medforvalter av Slottet. Vi ble vist rundt og fikk se en utrolig blid og flittig stab som svarte på våre spørsmål og viste oss detaljer. Da vi blir fortalt at de holder på å ordne istand til bryllupsfest litt senere på dagen, og de skal til å pusse glass, bestikk og retter dukene til like lengder - innser vi at DETTE er stedet. Her kan vi nyte fagfolk som ønsker å gjøre dagen vår så spesiell og avslappet som overhodet mulig. Og med sin tradisjonelle, rustikke sjarm i et urbant område følte vi at Slottet er det riktige valget for å feire at vi endelig er mann og kone!

Dette ser vi frem til!

På Slottets egne nettsider kan du lese dette om lokalet:

" Slottet var i nitti år en del av Statens Husstell-lærerskole. Den verneverdige bygningen fra 1851 er satt tilbake i topp stand og huser igjen høystemte selskapsløver. Det passer fint med den stemning som preget Slottets opprinnelige besøkende.


Jens Ring, som oppførte Slottet i 1851, slo gjestfritt opp dørene for venner som Gerhard Munthe, Johan Sebastian Welhaven og Aasmund Olavsson Vinje, med flere. Når vi legger til at Jens Rings svigermor var ingen ringere enn Hanna Winsnes, Norges første kokebokforfatter og èn av de mest betydningsfulle, er det i god harmoni med historien at det igjen kokkeleres og festes på Slottet.


Slottet anno 2008 har utleielokaler i to etasjer med spisesal til ca. 120 oppe og 55 nede. Det er tilhørende salonger, to adskilte toalettsoner og garderober. 
Lokalene egner seg til enhver festlig sammenkomst. Gårdeier har bestrebet seg på å ta vare på husets originalitet.


Og vi har blant annet har vi fått Porsgrund Porselen til å reprodusere det originale servise som ble benyttet gjennom mange av de år Slottet var en del av Husstell-lærerskolen.


Slottet er en kulturhistorisk og arkitektonisk skatt vi er stolte av å få være med å forvalte. Som selskapslokale er Slottet en perle i vår egen kommune med omegn.


Slottet ligger kun 500 meter fra Bekkestua hvor det går buss, bane og finnes taxiholdeplass. I motsatt retning er det kilometeren til Stabekk sentrum med togstasjon."